Best Car Timisoara

Masini de inchiriat aeroport Timisoara

1. Considerații generale – Masini de inchiriat aeroport Timisoara

Ce trebuie să știu înainte de închirierea unei mașini? – Masini de inchiriat aeroport Timisoara

Înainte de închirierea mașinii se recomandă să compari ofertele, astfel încât cea aleasă să corespundă nevoilor tale, disponibilităților și bugetului alocat. De regulă, o mașină se închiriază având în vedere trei considerente:

 • numărul de persoane cu care călătorești și al bagajelor;
 • numărul kilometrilor pe care vrei să îi parcurgi;
 • caracteristicile mașinii, acestea fiind diferite în funcție de zona pe care vrei să o vizitezi, spre exemplu, pentru o zonă montană se recomandă o mașină cu o capacitate mare, iar pentru vizitarea unei zone istorice o mașină de dimensiuni mai mici.

Nu încerca să te ghidezi doar după preț, condițiile de închiriere sunt cele care ar trebui să îți ofere siguranța unei închirieri fără probleme!

Care sunt modalitățile prin care pot închiria o mașină? – Masini de inchiriat aeroport Timisoara

O mașină poate fi închiriată direct de la ghișeul companiei de închirieri sau prin rezervare online (prin intermediul web site-ului companiei de închirieri sau al platformelor web specializate).

Înainte de a rezerva online o mașină, se recomandă să verifici ce au spus alți consumatori despre compania de la care vrei să închiriezi mașina sau despre platforma web.

2. Închirierea unei mașini online – Masini de inchiriat aeroport Timisoara

Care sunt informațiile pe care trebuie să le urmăresc înainte de a proceda la rezervarea unei mașini online? – Masini de inchiriat aeroport Timisoara

Înainte de a proceda la rezervarea efectivă a mașinii trebuie să citești condițiile generale de rezervare și condițiile de închiriere ale companiei de închirieri, pentru a cunoaște excluderile și limitările de răspundere ale companiei, dar și pentru a fi sigur că îndeplinești toate cerințele solicitate, cum ar fi de exemplu deții un card de credit și nu unul de debit, ai permis de conducere valabil și cu o anumită vechime.

Masini de inchiriat aeroport Timisoara

Platformele online trebuie să îți ofere, înainte de a proceda la rezervarea unei mașini, informații despre:

 • condițiile de închiriere ale companiilor de închirieri partenere;
 • categoria, marca, tipul și clasele mașinilor de închiriat;
 • dotările suplimentare ale mașinii;
 • vârsta și permisul de conducere;
 • metodele de plată acceptate;
 • documentele necesare la preluarea mașinii;
 • tariful de închiriere cu toate serviciile incluse și taxele suplimentare;
 • condiții de livrare și returnare ale mașinii;
 • modificarea și anularea rezervării.

Ce condiții trebuie să îndeplinesc pentru a putea proceda la rezervarea unei mașini online? – Masini de inchiriat aeroport Timisoara

Pentru a putea rezerva o mașina online trebuie să deții un card de credit valabil și acceptat de către compania de închirieri și care are disponibilitate pentru acoperirea prețului închirierii, a serviciilor suplimentare și a eventualelor garanții.

Care sunt condițiile de plată pentru închirierea unei mașini online? – Masini de inchiriat aeroport Timisoara

Plata prețului închirierii se face cu card de credit și în avans. În această situație, companiile de închirieri menționează în mod expres tipul cardului de credit acceptat pentru plată, dar și faptul că la preluarea mașinii se impune prezentarea aceluiași card de credit cu care s-a efectuat plata și aparținând aceleiași persoane care a făcut rezervarea.

Masini de inchiriat aeroport Timisoara

Unele companii de închiriere nu acceptă plata în numerar sau acceptă plata în numerar doar alături de un card de credit, din motive legate de securitate.

Sunt obligat să plătesc garanție pentru mașina închiriată? În ce condiții se restituie? – Masini de inchiriat aeroport Timisoara

De regulă, suma aferentă garanției se blochează pe cardul de credit la momentul livrării mașinii, indiferent de modalitatea prin care ai închiriat mașina, online sau direct la ghișeul companiei de închirieri.

Masini de inchiriat aeroport Timisoara

Se impune ca pentru constituirea garanției să prezinți același card de credit pe care l-ai folosit pentru rezervarea mașinii. Așadar, pe cardul de credit trebuie să deții sumele necesare plății prețului închirierii, a sumelor aferente serviciilor suplimentare, după caz, precum și a constituirii depozitului (garanției).

Garanția se restituie dacă ai predat mașina în aceeași stare în care ai preluat-o, dacă nu prezintă nicio zgârietură sau defecțiune și dacă ai predat toate echipamentele, accesoriile și documentele primite la livrare.

Masini de inchiriat aeroport Timisoara

Garanția se reține total sau pațial dacă mașina a suferit avarii din vina ta și acestea nu sunt acoperite de asigurările incluse în preț sau de cele suplimentare plătite de tine. Dacă garanția reprezintă franciza pentru avarii, aceasta se reține în totalitate.

Sursa: MVM Rent a Car Timisoara