Best Car Timisoara

Inchirieri auto Timisoara ieftin

Este obligatorie opțiunea CDW (Collision Damage Waiver)? – Inchirieri auto Timisoara ieftin

Acest tip de “asigurare” este o opțiune suplimentară care îți garantează reducerea răspunderii privind întregul cost al avariei la suma plătită de tine, cu excepția cazurilor în care ai provocat intenționat pagubele sau ai utilizat mașina în mod necorespunzător, de exemplu, ai condus mașina în afara drumurilor asfaltate sau ai subînchiriat mașina.

Inchirieri auto Timisoara ieftin

CDW (Collision Damage Waiver) reprezintă o renunțare a companiei de închirieri la dreptul de a-ți cere despăgubiri pentru avarierea/defectarea mașinii, costul reparațiilor mașinii fiind limitat la suma plătită de tine. Așadar, suma plătită de tine nu se restituie dacă mașina a fost predată fără avarii. Cu toate că această asigurare acoperă răspunderea pentru defecțiuni provocate mașinii sau pieselor și accesoriilor, în cele mai multe cazuri avarierea anvelopelor, parbrizelor, yalelor sau ale oglinzilor laterale nu sunt acoperite de această opțiune suplimentară.

Inchirieri auto Timisoara ieftin

Indiferent de tipul asigurării incluse în preț sau pentru care ai optat și plătit suplimentar trebuie să știi că producerea unui eveniment rutier, indiferent de gravitatea acestuia, conduce la respectarea instrucțiunilor privind informarea companiei de închirieri asupra incidentelor petrecute, la declararea acestora la Poliție și la obținerea documentelor necesare exonerării tale de răspundere, după caz.

Inchirieri auto Timisoara ieftin

Care sunt documentele pe care trebuie să le prezint pentru preluarea mașinii închiriate? – Inchirieri auto Timisoara ieftin

Pentru preluarea mașinii trebuie să prezinți următoarele documente:

  • email-ul de confirmare a rezervării și voucher-ul, dacă rezervarea mașinii a fost făcută online; voucher-ul trebuie să conțină aceleași informații cu cele furnizate de tine în timpul procesului de rezervare (tipul mașinii, perioada închirierii, locul livrării/restituirii, prețul închirierii și al opțiunilor suplimentare);
  • actul de identitate valabil;
  • permis de conducere valabil.

Inchirieri auto Timisoara ieftin

În afara acestor documente trebuie să prezinți un card de credit acceptat pentru plată de către compania de închirieri, respectiv același card de credit folosit pentru rezervarea mașinii dacă ai procedat la rezervarea acesteia online. Nu de puține ori s-a întâmplat ca prezentarea la ghișeu pentru preluarea mașinii rezervare a altui tip de card de credit sau a cardului de credit aparținând unui alt pasager să conducă la debitarea cardului prezentat cu aceeași sumă plătită odată cu efectuarea rezervării. Pentru recuperarea sumei plătite inițial trebuie demarată procedura restituirii care, de multe ori, s-a dovedit a fi anevoioasă.

În ce condiții se face livrarea/restituirea mașinii închiriate? – Inchirieri auto Timisoara ieftin

Livrarea și restituirea mașinii închiriate au loc, de regulă, la sediul companiei de la care ai închiriat. Însă, la cererea ta, mașina poate fi livrată/restituită la aeroport, la hotel sau în alte locații dorite pe baza unui tarif convenit.

Inchirieri auto Timisoara ieftin

Livrarea și restituirea mașinii se fac în prezența reprezentantului companiei de închirieri, după semnarea contractului de închiriere și după plata intergală a sumelor stabilite. În ambele situații trebuie întocmit un proces-verbal în care se menționează toate observațiile privind starea tehnică a mașinii la momentul livrării și al restituirii acesteia (zgârieturi, avarii, pagube).

Sursa: MVM Rent a Car Timisoara