Best Car Timisoara

Car rental Timisoara airport

De cand granitele UE s-au largit si tot mai multi cetateni din cele 28 de tari membre au prins gustul de a calatori liber, turismul a prins avant si serviciile rent a car, deopotriva. In 2013, in spatiul UE erau peste 21 milioane de contracte individuale de inchirieri auto, iar pentru 2015-2016 se estimeaza o crestere anuala de 3-4%. Dar cum aceasta depinde si de gradul de satisfactie al consumatorilor, Comisia Europeana a introdus noi masuri menite sa sporeasca drepturile clientilor.

Car rental Timisoara airport

In ultimii ani s-au inregistrat mai multe reclamatii din partea clientilor care inchiriasera masini in alta tara. De aceea, Comisia Europeana a solicitat celor mai mari cinci societati de rent a car, prezente in mai multe state (Avis-Budget, Enterprise, Europcar, Hertz si Sixt, care insumeaza >65% din contractele de inchirieri auto din spatiul UE), sa-si alinieze practicile la normele UE privind drepturile consumatorilor. Recent, cele cinci companii au anuntat ca-si vor imbunatati politicile de informare si conditiile de inchiriere. Concret, printre masurile vizate se numara:

  • mai multa transparenta la rezervarile onlineCar rental Timisoara airport:
    • informatii mai clare privind toate taxele implicite, precum si optiunile taxate suplimentar;
    • informatii mai clare privind principalele cerinte si conditii de inchiriere, inclusiv depozitele-garantie ce urmeaza a fi debitate de pe cardul clientului;
  • o informare mai buna a clientului, la momentul inchirierii, privind solutiile de asigurare disponibile, inclusiv costurile si acoperirea acestora, precum si situatiile exceptate – Car rental Timisoara airport;
  • o politica mai avantajoasa si mai transparenta privind alimentarea cu carburant – Car rental Timisoara airport;
  • procese mai clare si mai echitabile la inspectia autoturismelor – Car rental Timisoara airport;
  • corectarea practicilor privind imputarea unor taxe suplimentare clientilor: acestora trebuie sa li se acorde sansa de a contesta, in conditii rezonabile, dauna imputata inainte de a li se debita de pe card suma garantata ca depozit. De exemplu, cuiva i-a fost retinuta suma de €600 ca depozit. Car rental Timisoara airport. Pe durata inchirierii masinii, aceasta a fost zgariata, valoarea prejudiciului fiind estimata la mai putin de €100, insa, la returnarea masinii, persoana a avut surpriza de a i se retine intreaga suma a depozitului, furnizorul motivand ca o astfel de situatie era prevazuta in clauzele contractuale. Ei bine, astfel de practici abuzive trebuie excluse din conduita companiilor de inchirieri auto – Car rental Timisoara airport.

Noile masuri vor fi implementate pana la sfarsitul anului 2015, dar autoritatile de protectie a consumatorilor vor continua sa monitorizeze aspecte precum raspunderea clientilor pentru daune produse de terti, practicile intermediarilor, cum sunt explicate conditiile la inchirierile in alt stat membru, ce acopera asigurarea inclusa in contractul de inchiriere etc.

Sursa: MVM Rent a Car Timisoara